Bröd, Glutenfritt, Nyttigt

Glutenfritt havre & äpplebröd

Provade att baka ett glutenfritt bröd från Lindas bakskola utan vetemjöl som är ersatt av havre istället. Ett supergott och nyttigt bröd då havre innehåller massor av nyttigheter. Så med det här brödet kan man äta med riktigt gott samvete 🙂

Glutenfritt havre & äpplebröd

1 limpa

7 dl havregryn (mixas till mjöl)

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 ägg

3 ½ dl filmjölk

1 stort  äpple

Garnering

havregryn

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 grader.

Mixa havregrynen till mjöl. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

Vispa äggen fluffigt. Skala och riv äpplet.Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen , filmjölken och de rivna äpplena till en smet. Klä in en avlång form på 1 1/2 liter med bakplåtspapper och häll över smeten och strö över havregryn.

Grädda längst ner i ugnen i ca 55 minuter eller tills brödet inte är kladdigt.

Låt svalna .

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *