Bröd

Tekakor med havregryn

Nybakat bröd är nog det bästa som finns , om dem äts alldeles nygräddade med ditt favorit pålägg på 🙂

Dessa tekakor är barnens favoritbröd , så därför blir det ofta dessa bröd som bakas hemma .

I detta recept så innehåller det havregryn som gör att dem blir lite mer näringsrika än vanliga tekakor , och dessutom så mycket godare .

Vill du baka dessa bröd så lovar jag dig att du inte blir besviken , måste nog hålla med om att dessa bröd är en favorit hos mig med ♡

 

Tekakor med havregryn

ca 24 st

1 liter röd mjölk

8 dl havregryn

1 msk salt

2 msk ljus sirap

300 gram smör

50 gram jäst

ca 16-18 dl vetemjöl special

Gör såhär

Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregryn, salt , sirap . Låt svälla i ca 20 minuter . Smält smöret och häll i blandningen .

Smula jästen i en degblandare och lös lite degvätska så jästen löses upp , och häll sedan i resten av blandningen . Tillsätt lite mjöl i taget tills det blivit en deg . OBS! Degen ska var lite kladdig .

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter . Sätt ugnen på 225 grader .

Lägg degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 delar , beroende på hur stora du vill ha dem ( mina blev ganska stora ).

Kavla ut varje del till en rund kaka ca 1 cm tjock . Lägg på bakplåt med bakplåtspapper på och nagga dem med en gaffel . Jäs sedan ytterligare under bakduk  i 30 minuter .

Grädda tekakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter .

Goda att ätas nybakta med smör och din favorit ost på 🙂

Lycka till ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *