Cheesecakes, Dessert, Halloween

Kryddig pumpacheesecake

Godmorgon!

Nu är Halloweenveckan och höstlovet här och jag passade på att ta semester den här veckan då barnen är lediga , så skönt att vakna upp med härlig sovmorgon , och titta ut när det ligger ett täcke av snö .

Igår hade vi ett litet Halloweenmys med pumpatema . Halloween för oss har alltid varit något speciellt och har firat det sedan barnen va små , då ena dotterns födelsedag träder i kraft vid den tiden så vart det alltid mysigt Halloweenkalas för alla barnen .

Igår bakade jag en supergod kryddig pumpacheesecake till dessert och den var riktigt god och väldigt amerikansk .

Har alltid velat baka med pumpa då det verkar så gott tillsammans med alla kryddorna . Påminner lite om våran svenska jul med pepparkakssmak .

Nu blir det till att ta tag i dagen och se vad den har att erbjuda en sådan vintrig men samtidigt höstig dag .

Ha en fin dag  

Kryddig pumpacheesecake

12 bitar

Botten:

300 gram degistivekex

100 gram smält smör

1 msk malen kanel

Fyllning:

400 gram pumpapure

400 gram philadelphia

2 dl strösocker

1,5 tsk kanel

1,5 tsk kardemumma

1 tsk kryddnejlika

1 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

4 ägg

Topping:

5 dl vispgrädde

malen kanel

200 gram orange marsipan

50 gram grön marsipan

Gör såhär

Mixa kexen i en matberedare till smulor . Tryck ut i en springform med löstagbar botten på 20 cm .

Förgrädda botten i 10 minuter på 175 grader .

Skala och skär pumpan i bitar och koka i vatten tills den blir mjuk . Mixa sedan pumpan till en pure .

Vispa ihop pumpapure , philadelphia , strösocker , ägg och kryddor till en slät smet .

Häll ner i botten och grädda i mitten av ugnen i ca en timma eller tills cheesecaken har “stannat” och inte är lös .

Låt stå i kylen några timmar tills den är helt kall , helst över natten .

Dekorera med vispad grädde och pudra över kanel .

Modellera söta små pumpor och dekorera cheesecaken .

Lycka till  

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *