Dessert, Glass, Tårtor

Daim glasstårta

När det kommer till tårtor så är det långt ifrån alla som tycker om det av någon anledning . Kan vara att det känns för mastigt och gräddigt . Men de som inte gillar tårta gillar ju andå glass 😉 och den här glass tårtan med daim har jag svårt att tänka att någon inte skulle tycka om . Den är himmelsk och pricken över i:t i den här glasstårtan är att mandelbotten gifter sig så otroligt bra ihop med daimglassen .

Vill ni överraska en icke tårtälskare så gör den här . Lovar er att ni kommer bli poppis ♡

Daim glasstårta

12 bitar

Mandelbotten:

5 äggvitor

1 tsk saft av 1 citron

200 gram florsocker

1 tsk vaniljsocker

300 gram mandelmjöl

Daimglass:

3oo gram daim

5 dl vispgrädde

5 äggulor

2 ägg

250 gram florsocker

1 msk starkt kaffe

1 msk vaniljsocker

Dekoration:

200 gram daim

3 dl vispgrädde

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader .

Gör först mandelbotten .

Vispa äggvitor samt saft av citron till fast skum , tillsätt sedan lite florsocker i taget och även vanljsocker . Vänd sist ner mandelmjölet och blanda till en slät smet med en slickepott .

Häll smeten i en springform på 20 cm . Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter .

Låt svalna helt .

Gör under tiden daimglassen .

Krossa daimen . Vispa grädden .Vispa äggulor och ägg tillsammans med florsocker , kaffe och vaniljsocker till en fin smet . Vänd ner den vispade grädden och häll sist i den krossade daimen .

Häll glassmeten över mandelbotten och dekorera med ytterligare krossad daim .

Frys i minst 8 timmar .

Vid servering ta ut den några minuter innan och spritsa ut vispad grädde över glasstårtan .

Klar att servera .

Lycka till ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *