Dessert, Kladdkakor

Mazarinkladdkaka

Mazarinkladdkaka

12 bitar

150 g smör

2 1/2 dl strösocker

1,5 tsk mortlad kardemumma

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g mandelmassa

1 ägg

50 g smör

GLASYR

2 dl florsocker

 1 msk apelsinsaft

 1 tsk vatten

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Blanda övriga ingredienser och i med det smälta smöret och rör om.

Smöra och bröa en form. Häll i smeten. Gör fyllningen.

Riv mandelmassa och blanda tillsammans med smör och knåda ihop. Tillsätt ägget och knåda till en smet. Lägg fyllningen i mitten på kladdkakan o platta till något.

 In i ugnen i ca 20 min eller tills den är lagom kladdig.

Låt svalna.

Blanda ihop glasyren.

Blanda alla ingredienser. Om den känns rinnig i med mer florsocker eller är den för tjock tillsätt mer vatten.

Häll över kladdkakan  och låt stelna . Låt gärna kladdkakan stå till sig några timmar i kylen innan den äts för bästa konsistens.

Servera mazarinkladdkakan med lättvispad grädde ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *