Dessert, Paj

Rabarberpaj med mandelmassa

Nu när det är rabarber säsong så vill jag tipsa om en supergod rabarberpaj med smak av mandelmassa .

Med knäckig botten och en krämig fyllning gör den här till en 10 poängare enligt oss i familjen 🙂

Gillar att baka pajer då det både är såå gott och enkelt . Behöver inte alltid vara krångligt att baka 😉

Recept

8 bitars

Botten:

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

150 gram smör

3 msk kallt vatten

Fyllning:

150 gram mandelmassa

600 gram skivade rabarber

3 dl cremè fraiche

3 ägg

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader .

Knåda ihop smör ,vetemjöl och socker till en grynig massa  . Tillsätt kallt vatten . Låt vila i 30 minuter i kylen .

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant och nagga botten .

Förgrädda pajbotten i 10 minuter .

Skiva rabarbern  och lägg på den förgräddade paj botten och riv mandelmassan ovanpå . Vispa ihop ägg , cremé fraiche , strösocker och vaniljsocker och häll över det hela .

Grädda i ca 30 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg .

Servera med vispad grädde eller vaniljglass !

Ät och njut ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *