Dessert, Vetebröd

Semmelnachos

Happy friday!

Äntligen fredag och fredagsmys .

Många äter tacos den här dagen , och varför inte avsluta det med en smarrig semmelnachos till dessert .

Så mycket roligare att äta semla på och all plockmat blir mer socialt när man äter länge tillsammans .

En mycket rolig ide som konditorn Roy Fares kom på förra året men det var först i år jag testade den här goda iden efter våran resa till Mexico vi gjorde i Januari . Sverige möter Mexico med den här fantastiska skapelsen .

Semmelnachos

Vetedeg:

2,5 dl röd mjölk

25 gram jäst

75  gram mjukt smör

0,5 dl strösocker

1/2 tsk salt

ca 7 dl vetemjöl

0,5 msk nystött kardemumma

Dipp av mandelmassa:

500 gram mandelmassa

en skvätt mjölk

1 msk vaniljsocker

8 dl vispgrädde

Dipp av vispad grädde:

5 dl vispgrädde

1 tsk stött kardemumma

Topping:

florsocker

Gör såhär

Värm mjölken fingervarm tillsammans med malen kardemumma . Smula ner jästen i en bunke . Blanda i lite av degvätskan så jästen löses upp och blanda i resten utom mjölet . Tillsätt sedan mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg .

Låt vila under bakduk i 1 timma .

Dela degen på två och kavla ut den tunt lika stor som en ugnsplåt . Nagga hela degen med en nagg eller gaffel .

Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter . Sätt ugnen på 230 grader .

Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter tills dem är gyllenbruna . Låt svalna och skär dem i trianglar som nachoschips . Lägg upp på ett fat och strö över florsocker .

Servera nachossemlan med grädd och mandelmassedippen.

Lycka till  ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *