Dessert, Tårtor

Vit chokladmoussetårta med smak av passionsfrukt och citron

Glad annandag påsk på er !

Hoppas ni haft en fin och härlig påsk .

Själv har jag varit ledig i påsk och haft det underbart tillsammans med släkt och familj med god knytkalas här hemma på landet .

Bland annat stod vi för påskdesserten som bestod av en fräsch moussetårta med smak av vit choklad, citron och passionsfrukt .

Perfekt kombination att avsluta med efter en mastig påskbuffe .

 

Vaknade idag till en underbart solig dag som jag startade dagen med en härlig långpromenad , vårkänslorna börjar komma nu när solen är så stark och det är betydligt ljusare på kvällarna , underbart .

Snart beger det sig till kvällsjobb , och det är slut på ledigheten för min del .

Önskar er en fortsatt mysig påsk  ♡ ♡ ♡

 

Vit chokladmoussetårta med smak av passionsfrukt och citron

12 bitar

Citronbotten:

2 citroner (skal och saft från 1 citron)

150 gram smör

2 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

Vit chokladmousse:

300 gram vit choklad

4,5 dl vispgrädde

3 äggulor

Passionsfruktsspegel:

4 dl passionsfruktsjuice

5 gelatinblad

Dekoration:

passionsfrukt

maränger

chokladägg

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 grader .

Smält smöret till citronbotten i en kastrull och ta sedan från plattan .

Blanda alla torra ingredienserna och blanda i .Tillsätt sedan ägg , citronsaft och det rivna citronskalet och blanda väl. Smöra och bröa en form på 20 cm .

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter .

Låt svalna .

 

Smält den vita chokladen till moussen över ett vattenbad i en värmetålig bunke .

Vispa grädden fast . Vispa äggulorna fluffigt i en annan bunke och vänd ner det i grädden .

Tillsätt den smälta vita chokladen och blanda väl .

Häll moussen över citronbotten och ställ i frysen i minst 4 timmar .

Lägg gelatinbladen till passionsfruktsspegeln i kallt vatten i 10 minuter och krama sedan ur vattnet . Värm upp passionsfruktsjuice i en kastrull och ställ åt sidan . Lägg i gelatinbladen , blanda tills gelatinbladen löst upp sig .

Låt svalna helt .

Häll passionsfruktsblandningen över moussen och låt stelna i några timmar i kylskåp .

Lossa på formen och dekorera med passionsfukt , maränger och chokladägg innan servering .

Lycka till  ♡

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *