Förrätt, Halloween, Mat, Vegetariskt

Pumpasoppa med rostade pumpakärnor

En rykande het soppa hör hösten till och allra minst pumpasoppa nu till Halloween då man köper hem en massa fina pumpor .

Den här är väldigt god som en förrätt men går att ha som en varmrätt om man vill om man tex toppar med knaperstekt bacon och äter med gott bröd till. Jag gjorde soppan i sin enkelhet med nyrostade pumpakärnor .

Pumpasoppa med rostade pumpakärnor

4 portioner

3 schalottenlökar

2 st vitlöksklyftor

500 gram skalad pumpa

5 dl grönsaksbuljong

2,5 dl matlagningsgrädde

salt&peppar

1 citron

Pumpakärnor:

pumpakärnor från en hel pumpa

1 msk rapsolja

salt efter smak

Gör såhär

Skala pumpan och schalottenlök och skär i bitar . Spara pumpakärnorna till rostningen .

smält smör i en stor och rymlig kastrull . Fräs på löken och pumpan och pressa i vitlöken .

Tillsätt grönsaksbuljongen och låt småputtra tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter .

Mixa soppan slät och tillsätt grädden , salt, peppar och citron  och låt puttra lite till .

 

Sätt ugnen på 175 grader .

Skölj pumpakärnorna väl . Låt rinna av .

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt . Blanda ihop pumpakärnor , rapsolja och salt och fördela ut på plåten .

Rosta i ca 30 minuter eller tills dem blivit gyllenbruna och blanda runt några gånger under rostningen så det rostas jämt .

Servera pumpakärnorna till soppan. Resten sparar du till snacks som är supergott  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *