Pepparkaksbiskvier
ca 40 st
Botten:
600 gram mandelmassa
äggvita från 3 ägg
Smörkräm:
400 gram mjukt osaltat smör
6 dl florsocker
4 äggulor
1 msk vaniljsocker
6 tsk pepparkakskrydda
Garnering:
500 gram mörk choklad
1 msk neutral olja
pepparkakssmul
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan och vispa ihop till en slät smet tillsammans med äggvitan. Spritsa ut smeten till runda bottnar på ca 5 cm i diameter . Släta ut topparna med lite vatten på fingret och platta ev ut dem något.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills dem blivit gyllenbruna .
Låt svalna och vänd sedan på dem då motsatt yta ska fyllas .
Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen och bred på ett toppigt lager smörkräm på varje botten .
Ställ i frysen till dem stelnar .
Värm den mörka chokladen över ett vattenbad och ta i olja .
Låt chokladen svalna en aning så inte fyllningen smälter när den ska doppas .
Doppa nu varje biskvi i den mörka chokladen och dekorera med lite pepparkakssmul.
Låt stelna i kylen en aning innan servering.
Lycka till ♡