Kakor, Småkakor

Vaniljmaränger i härliga pastell färger

009

 

När man har ett gäng äggvitor till övers efter matlagning och bak så passar det perfekt att göra hemmagjorda maränger .

Sååå gott att ha i skafferiet när lusten faller in till att laga iordning nån smarrig dessert som tex marängsviss, eller bara servera dem till glass med hemmagjord choklad sås , som dekoration till dina övriga bakverk eller varför inte äta dem som dem är, otroligt goda är dem med smak av äkta vanilj .

Har man dessutom fina glas burkar att förvara dessa pastell skapelser så har du dessutom en fin inrednings detalj till ditt kök 🙂

020

029

030

034

Recept

7 äggvitor

5 dl strösocker

1 vaniljstång eller 1 tsk bourbon vaniljpulver

1 droppe valfri karamellfärg  (hade själv rosa och turkos)

Gör såhär

Sätt ugnen på 100 grader .

Blanda alla ingredienser i en värmetålig skål .

Koka upp vatten i en kastrull och ställ skålen över vattenbadet och vispa för hand i ca 4 minuter , eller tills sockret har löst sig .

Häll sedan blandningen i en köks maskin och vispa i ca 10 minuter eller tills skålen inte längre känns varm .

Marängen ska ha bildats toppar när du rör i den .

Dela nu upp marängen i olika skålar om du vill färga dem olika .

Spritsa sedan ut maränger på en plåt med bakplåts papper .

Grädda marängerna i 1 timma . Stäng därefter av ugnen och låt marängerna stå i ytterligare 1 timme .

045

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *