Kladdkakor

Äppelkladdkaka med salt kolapannacotta

Äppelkladdkaka med salt kolapannacotta

12 bitar

75 gram smör

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kanel

0,5 tsk salt

2.5 dl vetemjöl

2 ägg

3 äpplen

Salt kolapannacotta:

2,5 dl vispgrädde

3 msk strösocker

0,5 dl sirap

1 msk smör

1 tsk flingsalt

5 dl vispgrädde

3 st gelatinblad

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader .

Smält smöret och blanda ihop det med , strösocker, mjöl , vaniljsocker, kanel , ägg och salt .

Smöra och bröa en form på 18 cm . Häll i smeten.

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor . Lägg på äpplen över smeten och strö över kanelsocker .

Grädda i ca 20 minuter . Kakan ska vara lös i mitten när den är färdig .

Blanda ihop grädde, strösocker och sirap i en kastrull och koka upp . Låt sjuda tills det visar 115 grader. Tillsätt smör och salt. Låt svalna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden och krama ur gelatinbladen från vatten . Rör i gelatinbladen i den varma grädden samt kolan.

Låt svalna i kylen i minst 5 timmar .

Vispa pannacottan fluffig och spritsa ut den över äppelkladdkakan .

Färdig att servera ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *