Mjuka kakor

Päronkaka med toscatäcke


Päronkaka med kokostosca

3 ägg

2,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 gram smör

1 dl mjölk

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

3 päron

smör & kokos till formen

Kokostosca

75 g  smör

3 dl kokosflingor

1 1/4 dl strösocker

1 1/2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader .

Smöra och bröa en löstagbar form på 20 cm med kokos .

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt . Smält smöret och rör i mjölken och tillsätt det i äggsmeten .

Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt det i smeten . Häll i formen .

Skala och kärna ur päronen och skär dem i klyftor . Placera ut det över smeten .

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter . Gör under tiden kokostoscan .

Blanda alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och låt koka upp och sedan sjud i några minuter .

Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 20 minuter tills kokostoscan blivit gyllenbrun  och kakan är helt torr .

Låt svalna och servera med vaniljsås eller vaniljglass 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *