Safta, sylta & inläggningar

Limecurd

En curd kan man variera  i många olika smaker och tycker det är trevligt att göra en curd efter säsong . Nu är det citrus-säsong och lime är en stor favorit hos mig i både matlagning , bakning och drycker .

Curden är verkligen god som den är, bla som pålägg , men allra minst att tillsätta i bakverk av olika slag .

Min limecurd som jag gjorde fyllde jag mina bullar med häromdagen och dem blev himmelskt goda . Receptet på dem kommer i ett annat blogginlägg så håll utkik 🙂

 

Limecurd

1 burk

7 äggulor

225 gram strösocker

1,2 dl limesaft ( ca 5 – 6 st ) samt skal från 3 lime 

100 gram smör

 

Gör såhär

Lägg äggulor, strösocker och limesaft i en värmetålig bunke. Rör över ett vattenbad tills det visar 70 grader. Tillsätt smöret och blanda väl .

Häll i en glasburk och ställ i kylen några timmar så den stelnar innan användning .

Limecurden håller i kylskåp i ca 1 – 2 veckor.

Lycka till ♥

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *