Vetebröd

Cinnamon buns

När jag besökte Usa så såg man cinnamon buns precis överallt , och det är inte som våra vanliga klassiska kanelbullar inte , utan det här är något mer rejält och sååå himmelskt gott .

När jag kom hem så var jag tvungen att testa och baka i panna och sedan toppa med en cream cheesefrosting gjord av philadelphia , precis som i Usa . Gissa om det gick hem , min man han säger att det är hans top 5 favoriter av det jag bakar .

Det blir något magiskt när det gräddas i gjutgärnspanna , då sockret med kanel och smöret riktigt karamelliseras . Det är även vackert att duka fram precis som en vetekrans fast mer amerikaniserat 🙂

Cinnamon buns

2 st

Deg:

5 dl röd mjölk

50 gram jäst

150 gram rumsvarmt smör

1 dl strösocker

ca 14 dl vetemjöl special

Fyllning:

300 gram rumsvarmt smör

2 dl rörsocker

6 msk malen kanel

Cream cheese frosting :

200 gram philadelphia

300 gram rumsvarmt smör

5 dl florsocker

1 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär

Värm mjölken till 37 grader .

Smula ner jästen i en degskål . Lös upp jästen med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken , smöret , socker , salt och blanda i lite av mjölet i taget tills degen blivit fast och elastisk .

Låt sedan jäsa i ca 1 timma under bakduk .

Vispa ihop fyllningen .

Dela degen i två delar och kavla ut till en stor rektangel .

Bred fyllningen på den utkavlade degen och rulla sedan ihop till en rulle .

Skär vardera rulle i ca 15 bitar .

Placera ut i en gjutgärnspanna och låt jäsa ytterligare i ca 40 minuter . Sätt ugnen på 200 grader .

Vispa sedan ihop frostingen .

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter .

Låt svalna en aning och häll över frostingen .

Godast att äta dagsfärsk men går alldeles utmärkt att frysa in .

Lycka till ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *