Vetebröd

Sockrade limebullar

Det finns “bullar” och sen finns det “bullar ” . Dessa limebullar är magiskt goda och dem har en tydlig smak av lime då dem är fulla utav den underbara citrusfrukten .

Min nya favorit när jag bakar vetebullar av olika slag så är det att sockra dem efter dem har gräddats. Dem blir helt fantastiskt goda när man gör så istället för att strö på pärlsocker .

Nu när limesäsongen är här så passa på att baka dessa bullar ♥

Sockrade limebullar

ca 30 st

Vetedeg:

5 dl röd mjölk

50 gram jäst

150 gram mjukt smör

1 dl strösocker

1/2 tsk salt

ca 14 dl vetemjöl

Lime & vaniljfyllning:

200 gram mjukt smör

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

rivet skal ifrån 3 lime

Limecurd

Topping:

100 gram smält smör

2 dl strösocker

rivet limeskal från 3 lime

Gör såhär

Värm mjölken till 37 grader .

Smula ner jästen i en degskål . Lös upp jästen med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken , smöret , socker , salt och blanda i lite av mjölet i taget tills degen blivit fast och elastisk .

Låt sedan jäsa i ca 1 timma under bakduk .

Sätt ugnen på 230 grader .

Vispa ihop lime & vaniljfyllningen .

Kavla ut degen i en stor rektangel och bred på lime och vaniljfyllningen . Bred sedan över limecurd .

Vik degen dubbel och skär ut centimetertjocka remsor som du sedan gör knutar av .

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper .

Låt jäsa ytterligare i ca 40 minuter .

Grädda bullarna i ca 8-10 minuter tills dem blivit gyllenbruna .

Låt svalna .

Smält smöret . Riv limeskal och blanda ihop med strösockret . Pensla bullarna med det smälta smöret och doppa sedan i limesockret .

Färdiga att servera ♥

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *