Vetebröd

Sockrade nutellabullar

Godmorgon !

Nu vart det måndag igen och ny vecka , och inte vilken vecka som helst utan påskveckan .

Älskar alla högtider vi har i Sverige och inte minst påsken . Det är något visst med påsken tycker jag med alla våriga färger och vårtecken som dyker upp här och där .

När det kommer till påskens bakning  så har man börjat se så mycket fina bakverk överallt . Funderar lite på vad jag själv kommer baka till påsk men något fräscht och syrligt brukar det bli då det passar bra efter påskens buffe .

Igår så bakade jag dessa goda nutellabullar som jag penslade med smält smör och doppade med råsocker .

En god och rustik bulle . Finns nog inget godare än nybakta bullar och ett glas iskall mjölk till , och nämner det igen , att pensla bullarna med smör och doppa i socker är ljuvligt gott .

Önskar er en fin påskvecka ♥

Sockrade nutellabullar

ca 30 st

Vetedeg:

5 dl röd mjölk

50 gram jäst

150 gram mjukt smör

1 dl strösocker

1/2 tsk salt

ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl nutella

1 dl råsocker

150 gram mjukt smör

Pensling:

50 gram smält smör

2 dl råsocker

Gör såhär

Värm mjölken till 37 grader .

Smula ner jästen i en degskål . Lös upp jästen med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken , smöret , socker , salt och blanda i lite av mjölet i taget tills degen blivit fast och elastisk .

Låt sedan jäsa i ca 1 timma under bakduk .

Sätt ugnen på 230 grader .

Blanda ihop fyllningen .

Kavla ut degen i en stor rektangel och bred på fyllningen .

Vik degen dubbel och skär ut centimetertjocka remsor som du sedan gör knutar av .

 .Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper .

Låt jäsa ytterligare i ca 40 minuter .

Grädda bullarna i ca 8-10 minuter tills dem blivit gyllenbruna .

Låt svalna.

Smält smöret och pensla på bullarna och doppa sedan i råsockret .

Färdiga att servera , gärna med ett glas kall mjölk ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *